Broil King Vertical Smoker

06.08.2017

En kompetent smoker som är lätt att justera temperaturen på och som till skillnad från exempelvis Weber skickar med rack, Rib/roast hållare samt upphängningskrokar mm direkt i lådan.
Vi har testat att köra Räkor, BBQ Beans, Kamben, Kyckling och Brisket på denna pjäs, alla med gott resultat.
Den känns helt enkelt som en stabil pjäs som är enkel att justera.
Dess dubbla dörrar gör det också enkelt att fylla på mer vatten eller kol i den nedre dörren utan att du tappar för mycket temperatur i skåpet ovan vilket är super.
I skåpet ovan finner du det du tillagar och du kan enkelt komma åt utan krångel. Den sväljer också en hel del, uppskattningsvis ca 100% mer än vad en WSM 47cm (Webers vertikal rök) gör beroende på vad det är du tillagar. Den är också relativt enkel att flytta med sina två hjul på baksidan vilket är en fördel för oss som flyttar runt våra grillar och rökar på event mm men vi kan även se en fördel för er som är "hemma grillare" i att enkelt kunna flytta runt den. 

Beroende på vad man ska tillaga kan man flytta runt inredningen i skåpet vilket gör den väldigt flexibel.

En film som på ett bra sätt förklarar smokern nedan
Termometern känner vi igen sedan tidigare då samma sitter på våra Broil King KEG grillar men vi var tvungna att testa dom. Och den visar exakt temperatur vilket är bra för det innebär att man kan lita på termometern och behöver inte en extern termometer för att känna sig trygg. 

Modellen vi testat drivs med kol, ved eller briketter MEN det finns även en som drivs med gasol för er som föredrar detta. 

Smokern är också väldigt enkel att montera så att man snabbt kan vara igång. Vi rekomenderar att ni "eldar ur" smokern innan ni tillreder mat i den första gången. Detta gäller samtliga grillar eller smokers ni köper.