Många har frågat och nu ger vi efter!

18.12.2017

-Vad har ni i er julglaze?

Nu när det är jul så är det enligt tradition viktigt med bra välsmakande mat på julbordet.

Det är ju inte direkt någon hemlighet att vi gör några delar av julbordet på grillen som skinka, köttbullar och tjocka revben.
Vi får rätt många frågor på vad vi har i vår glaze som sätter den sista prägeln på exempelvis de tjocka revbenen så här kommer receptet:

3dl Julmust
1 krm chiliflakes (kan ökas på eller tas bort efter tycke och smak)
1 st färskt fikon
1 dl fikonmarmelad
2 st Stjärnanis
1st kanelstång
1 msk Zigges julrub
(finns att köpa hos oss eller direkt på www.ziggesbbq.com)

Gör såhär:
Klyv det färska fikonet på mitten, häll i julmusten i en gryta och blanda sedan ner resterande ingredienser. Låt koka ihop och reducera ner till hälften ungefär.
Smaka av med salt och peppar och sila ner reduktionen i en bunke och låt svalna.
Glazen kommer tjockna när den svalna så få inte panik om den är "lös" när ni tar bort den från värmekällan.

Tips: Riv ner lite mörk choklad precis innan du tar bort glazen från grillen eller spisen. Du kan även förstärka smaken genom att riva ner 50 g färsk ingefära och låta koka med övriga ingredienser.

GOD JUL önskar vi på VxO Grill & BBQ